Украина

Маркевич: "Чигринскому нужна игровая практика"

25 авг 2012 11:59, 0 10279
Наставник национальной сборной Украины высказал сразу ряд весьма любопытных мыслей в форме монолога.
- Не хочу кривити душею: про мою роботу у збірній розмови почалися давно. Раніше, я спілкувався з керівництвом Федерації футболу. Але оскільки не було остаточного рішення, не міг заявити про це на всю країну. З президентом харківського Металіста Олександром Ярославським консенсус шукали ще навіть під час засідання виконкому ФФУ. Він спершу і чути не хотів про те, що я працюватиму у збірній. Але, поспілкувавшись і Григорієм Суркісом та Ігорем Коломойським, перестав бути таким категоричним.

Олександр Ярославський зрозумів, що оскільки у нас практично все вийшло у Металісті, то може все вийти й у збірній. У збірній мені допомагатимуть Юрій Калитвинцев, Семен Альтман, Олександр Хацкевич, Павло Сіренко та Андрій Кудімов. Також у збірній буде і Євген Красніков. Він, як і в Металісті, відповідатиме за комплектацію. Кудімов працюватиме з воротарями, Сіренко відповідатиме за фізпідготовку, функціональну діагностику. Калитвинцев та Хацкевич були на провідних ролях у "зірковому" київському Динамо. Вони вирізнялися своїм інтелектом, баченням гри. Вважаю, що вони мають мені допомогти, оскільки у нас однакові погляди на футбол. Усі мої помічники повинні переглядати ігри, за участю потенційних збірників. Нам необхідно знайти розумних гравців, які вміють грати у комбінаційний футбол і віддавати себе повністю грі. Лише з такими гравцями у нас буде сильна збірна.

Розмірковуючи над концепцією гри збірної, зрозумів одну річ. Нам бракує вміння контролювати м’яч, вміння робити по 15—20 пасів поспіль. Не завжди завершуємо свої атаки ударами по воротах. Хочу аби збірна грала у сучасний, комбінаційний футбол. У нас є хороші футболісти. Просто їм потрібно впевнитися у своїх силах. Так не може бути, коли після гри із Барселоною половина складу Динамо каже, що іспанців не можливо обіграти, бо ті грають у

Автор: LeVoR Категория: Украина

матчи